niedziela, 16 września 2018

Drobiowa wątróbka pieczona z cebulą i jabłkami.

Nic na to nie poradzę. Lubię wątróbkę i już.
Dzisiaj upiekłam ją z jabłkami, cebulką i wędzonym boczkiem.

Składniki:

1/2 kg wątróbki drobiowej
kawałek wędzonego boczku
2 jabłka
3 cebule
1 łyżeczka ziół prowansalskich
pieprz i sól ( na koniec pieczenia) do smaku




Sposób przygotowania:

Wątróbkę opłukać. Można namoczyć ją w mleku przez 1 godzinę.

Jabłka, cebulę i boczek pokroić.


Przełożyć do wątróbki, posypać ziołami , spryskać oliwą z oliwek i wymieszać. 


Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 150 stopni około 1/2 godziny. 



Smacznego!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz