czwartek, 28 czerwca 2018

Sałatka z roślin strączkowych.

Zaczynam zbierać fasolkę szparagową. Bardzo lubimy sałatkę, która może być daniem kolacyjnym lub dodatkiem do obiadu.



Składniki:

Fasolka szparagowa ugotowana al'dente
Groszek zielony ugotowany
Bób zielony ugotowany i obrany
Posiekany koperek
Czosnek wyciśnięty
Olej słonecznikowy ( a jeszcze smaczniejszy będzie rzepakowy na zimno)
Sól morska drobna
Pieprz świeżo zmielony.

Sposób przygotowania:

Warzywa ugotować w takiej ilości aby były po 1/3 całej porcji.
Wymieszać z olejem, posolić i dodać pieprzu według uznania.

Opcjonalnie można dodać pokrojony ser feta i mix pestek ( dynia, słonecznik, pinia).

Do sałatki bardzo pasują ziołowe grzanki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz