poniedziałek, 18 marca 2019

Smażona sałata rzymska

Od dawna w markecie widywałam sałatę rzymską. I dopiero teraz skusiłam się aby ją kupić. I to był bardzo dobry pomysł. W okresie gdy nie ma młodej kapusty, sałata rzymska uzupełnia jej brak.
Dzisiaj usmażyłam ją na maśle bez dodatku wody. I jestem zachwycona jej smakiem. A przy tym przygotowuje się ją bardzo szybko.




Składniki :

1 opakowanie sałaty - 2 sztuki
młoda cebulka
2 duże ząbki czosnku
50 g masła
sól, pieprz świeżo mielony


Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną cebulkę i czosnek.
Dodać pokrojoną grubo sałatę.


Wymieszać na patelni i smażyć pod przykryciem na wolnym ogniu. Posolić, posypać pieprzem i gotowe. A, i jeszcze posypać sporą ilością koperku. 

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz