Więc i zaplanowałam zrobić dobre danie.
Przygotowałam panierowane roladki schabowe z różnymi dodatkami.
Składniki:
Schab pokrojony na plastry
Ser żółty w plastrach
czerwona papryka
suszone pomidory
natka pietruszki ( fajnie byłoby zastąpić listkami bazylii)
czosnek
zioła prowansalskie
warzywko( ja dałam swojej roboty)
sól morska drobna
świeżo zmielony kolorowy pieprz
jajko i bułka tarta do panierki
olej i łyżeczka masła do smażenia
Sposób przygotowania:
Kotlety włożyć do śniadaniowego i wytłuc tłuczkiem ( pojedynczo).
Kotlety posypać solą, warzywkiem, ziołami ,pieprzem i rozetrzeć przeciśnięty czosnek.
Na brzegu położyć składniki.
Zawinąć i spiąć wykałaczkami.
Do jajka dodać sól i pieprz rozkłócić i panierować roladki w bułce, jajku i bułce.
Roladki włozyć do rondla z rozgrzanym olejem, obsmażyć ze wszystkich stron , a potem zmniejszyć ogień i dusić kilka minut pod przykryciem.
Ja podałam z tłuczonymi ziemniakami z masełkiem, śmietaną i natką pietruszki.
Jako dodatek podałam korniszonki swojej produkcji.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz