Składniki:
Opakowanie mrożonych orientalnych grzybów.
Bardzo je lubię. Nie polecam pieczarek. Zmienią smak.
Mrożona fasolka szparagowa
Mrożona marchewka
Mrożony groszek.
Ja te mrożonki mam z działki. Ale sklepowe też zdadzą egzamin.
Boczek wędzony
2 łyżki masła.
1/2 papryczki chili
2 ząbki czosnku
1 mała cebula
kawałek imbiru
Sól i pieprz do smaku.
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony w kostkę boczek i wysmażyć go. Nie rumienić za bardzo.
Pokroić drobno cebulę, czosnek , imbir i papryczkę.
Dodać do boczku i podsmażyć do wyparowania wody.
Dodać grzyby i dusić do wyparowania wody.
Dodać warzywa,
Przykryć patelnię i dusić do miękkości warzyw i wyparowania wody. Dodać sól i pieprz mielony.
Podawać z ryżem .
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz