piątek, 19 października 2018

Potrawka warzywna z dodatkiem orientalnych grzybów.

Danie obiadowe , które już kilka dni za mną chodziło. Nie jest to danie polskie ale taka moja wariacja na temat dania azjatyckiego. Świetnie smakuje z ryżem .

Składniki:

Opakowanie mrożonych  orientalnych grzybów.


Bardzo je lubię. Nie polecam pieczarek. Zmienią smak.
Mrożona fasolka szparagowa
Mrożona marchewka
Mrożony groszek.



Ja te mrożonki mam z działki. Ale sklepowe też zdadzą egzamin.

Boczek wędzony
2 łyżki masła.
1/2 papryczki chili
2 ząbki czosnku
1 mała cebula
kawałek imbiru


Sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony w kostkę boczek i wysmażyć go. Nie rumienić za bardzo.

Pokroić drobno cebulę, czosnek , imbir i papryczkę.


Dodać do boczku i podsmażyć do wyparowania wody.


Dodać grzyby i dusić do wyparowania wody.



Dodać warzywa,


 Przykryć patelnię i dusić do miękkości warzyw i wyparowania wody. Dodać sól i pieprz mielony.



Podawać z ryżem .


Smacznego!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz