sobota, 24 listopada 2018

Kanapka na ciepło.

Wiadomo wszystkim , że jajko i bekon ładują w nas pozytywną energię. A jeśli są na grzance z upieczonego przez siebie chleba, to i radość ogromna jest z jedzenia.
Dzisiaj na słotną i zimną sobotę przygotowałam właśnie takie śniadanie.



Są to kanapki na ciepło z przesmażonym wędzonym boczkiem, jajkiem i pomidorkami i oliwkami. 

Składniki:

2 kromki chleba
1 plaster żółtego sera
2 plastry wędzonego boczku
kilka oliwek czarnych i zielonych
2 pomidorki cherry

Sposób przygotowania:

na patelni zrumienić kromki chleba i boczek.


Z jednej kromki wyciąć środek. Wlać jajko.


Jajko przykryć serem , plastrami boczku, pomidorkiem i oliwkami. Przykryć pokrywką i kilka minut podgrzewać na słabym ogniu.



Przykryć podsmażona kromką bez skórki i gotowe. 


I można już zjadać tę pyszną  kanapkę. 



Smacznego. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz